Eurocol

Elastische tegellijm
Toen de bouwwereld in Nederland in de jaren zestig en zeventig een bloeiperiode beleefde, sprong de lijmafdeling van Eurocoal uit Krommenie hierop in met een bijzondere technische oplossing. In die jaren werden vele hoogbouwprojecten in beton uitgevoerd, waarbij zich een hardnekkig probleem voordeed bij het afwerken met tegelwerk. Beton vertoont veel krimpwerking en door de starre, cementachtige tegellijmen uit die tijd kwamen loslatende tegels en scheuren in het tegelwerk veel voor. Er was behoefte aan een blijvend elastische lijm om deze krachten op te vangen. De productontwikkelaars van Eurocol slaagden erin deze te ontwikkelen en te produceren. Nadat het onafhankelijke technisch onderzoeksbureau TNO de lijm uitvoerig had getest en goed bevonden, kon de productie van start. De kant-en-klare elastische wandtegellijm 682 Majolicol was geboren, nog altijd een van de best verkochte Eurocol-producten.Waterdicht tegelwerk
Een belangrijke pijler onder het succes van Forbo Eurocol is het waterdichte tegelwerksysteem voor natte ruimten. Deze combinatie van primer, watervaste, flexibele wandtegellijm, voeg- en afdichtingsmiddelen biedt de ideale bescherming op vochtgevoelige ondergronden.Dit systeem maakte het bijvoorbeeld mogelijk om badkamers eenvoudig waterdicht te maken, ook met tegelwerk op de in Nederland veelvuldig toegepaste gipsplaten en -blokken. Maar ook voor zwembaden en terrassen worden deze Eurocol-producten vaak succesvol toegepast.

Eigen ontwikkeling en productie

De ontwikkeling van dit soort bijzondere producten staat aan de basis van het succes van Forbo Eurocol. De ontwikkelingsafdeling en productie in eigen huis vormen een belangrijke meerwaarde voor de klanten. Hierdoor kan het bedrijf snel inspringen op technische ontwikkelingen en trends in de markt. Zoals met speciale lijmen voor LVT-stroken en tegels, lijmen voor grootformaattegels, of voegmiddelen en kitten in overeenstemmende kleuren. Ook besteedt Forbo Eurocol veel aandacht aan duurzaamheid, zowel in de eigen fabrieks- en kantoorgebouwen als in de Eurocol-producten. Zo zijn vluchtige oplosmiddelen vrijwel geheel vervangen door mens- en milieuvriendelijke alternatieven en is het grootste deel van de poederproducten intussen stofarm. Ook zijn de verpakkingseenheden lichter gemaakt en hiermee arbovriendelijk.

Advies, informatie en projectbegeleiding

Minstens zo belangrijk als de kwaliteit van de Eurocol-producten zijn het productadvies, de verwerkingsinstructies en projectbegeleiding. Ook verzorgt Forbo Eurocol producttrainingen in het eigen opleidingscentrum of op locatie. Naast een technische helpdesk staat een team van Technisch-commercieel adviseurs klanten en relaties bij met raad en daad. Desgewenst met projectbegeleiding op het werk. Ook is er de mogelijkheid van Verzekerde Projectgarantie, waarvoor aannemers en verwerkers een project kunnen aanmelden, voor nog meer zekerheid. Op belangrijke bouw- en vloerbeurzen is Forbo Eurocol altijd vertegenwoordigd met productnieuws en om bij te praten met klanten. Die kunnen bovendien rekenen op begrijpelijke verwerkingsinstructies in brochures en flyers en met instructiefilms op de website. Ook kunnen verwerkers speciale Eurocol-apps downloaden die antwoord bieden op alle technische vragen voor tegelwerk en vloerafwerking.